27.06.2013

 

26 – 27 липня 2013 у Варшаві, Польща планується проведення курсу з артроскопії колінного суглоба ч.1. Основи артроскоії переднього і заднього відділів і лікування пошкодження меніска

Артроскопія колінного суглоба ч.1
Основи артроскопії переднього і заднього відділів і лікування пошкодження меніска
26 – 27 липня 2013

 

Програма

перший день
08.15 Відкриття курсу 15 min.
Артроскопія переднього і заднього відділів коліна
08.30 Анатомія колінного суглоба, 30 min.
09.00 Біомеханіка колінного суглоба та менісків. 30 min
09.30 Основи артроскопії колінного суглоба
a. Положення паціента (преваги і недоліки разних положень)
b. Накладення джгута – преваги і недоліки використання
c. Найбільш популярні методи знеболювання – преваги і недоліки
30 min.
10.00 Кава-пауза 15 min.
10.15 Артроскопія передньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
Локалізація направників відносно анатомічних структур – передньої хрестоподібної зв'язки
a. Правильна анатомія передньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
b. Найбільш розповсюджені проблеми передньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
c. Використання різних підходів артроскопії передньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
60 min.
11.15 Кава-пауза 15 min.
11.30 Артроскопія задньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
Локалізація направників відносно анатомічних структур – задньої хрестоподібної зв'язки
a. Правильна анатомія задньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
b. Найбільш розповсюджені проблеми задньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба
c. Можливості обєднання передніх і задніх направників в лікуванні різних патологій колінного суглоба.
45 min.
12.15 Перерва на обід 45 min.
Травми і пошкодження менісків
13.00 Епидеміологія і механізми пошкодження менісків 30 min.
13.30 Клінічна діагностика пошкоджень меніска (клінічне обстеження, демонстрація меніскових тестів, і т. п.) 15 min.
13.45 Диагностика повреждения мениска (УЗИ, МРТ, Рентген, КТ) 30 min.
14.15 Предоперационное планирование лечения повреждений и травм мениска (сопутствующие травмы: повреждения связок, осей конечностей, патологии хрящей и т.д.). Стратегия и тактика лечения повреждений и травм мениска у взрослых и детей. 60 min.
15.15 Виды травм мениска и их прогностическое значение. 15 min.
15.30 Кофе-пауза 15 min.
15.45 Техники хирургического лечения травм мениска
a. Принципы частичной резекции травм мениска(когда и зачем удалять?)
b. Техника шва inside-out
c. Техника шва outside – in
d. Техника шва all inside
e. Принципы объединения нескольких техник и тактика их применения
60 min.
16.45 Способы мониторинга заживления менисков при помощи дополнительных исследований (MPT, УЗИ) 15 min.
17.00 Кофе-пауза 15 min.
17.15 Послеоперационный период, применение разных техник лечения менисков. 15 min.
17.30 Критерии возвращения к спортивной активности после хирургического лечения менисков. 15 min.
20.00 Торжественный ужин для участников курса  
второй день (занятия проходят в 2 этапа, ниже программа 1-го тура)
08:20 Открытие курса
Д-р Роберт Шмигельски
10 min.
Хирургический практикум
08.30 Практика хирургической анатомии - препарирование отдельных анатомических структур, возможность (для слушателей) составить собственное мнение о механике и функционировании отдельных стуртур, оценка топографии отдельных структур, и т.п.
проф. Богдан Чишек
120 min.
10.30 Обсуждение частных случаев 60 min.
11.30 Кофе-пауза 30 min.
12.00 Артроскопия передней крестообразной связки коленного сустава 60 min.
13.00 Артроскопия задней крестообразной связки коленного сустава 30 min.
13.30 Техники минимализации ущерба при травмах менисков:
  • Частичная резекция
  • Техника наложения швов inside-out
  • Техника наложения швов outside – in
  • Техника наложения швов all-inside
  • Смешанная техника наложения швов

 

Детальніше на сайті http://www.cemed.pl/rus/zal1/formularz.php